Mil-Tec Pro Softshell OD

Mil-Tecs Pro-softshell är en riktigt genomtänkt jacka speciellt framtagen för personal inom polis- och säkerhetsbranschen. Jackan fungerar dock även utmärkt för vildmarksliv och skytte. Placeringar av fickor och skärning påminner om vår svenska M90 fältjacka, men denna jacka har ännu fler smarta funktioner.

Jackan är tillverkad av ett 3-lagers laminattyg i grunden, som är förstärkt med Oxfordtyg på utsatta ytor. Laminattyget är stretchigt, vattentätt och andas. På insidan är laminatmaterialet ett tunt fleecematerial som ger värme. Jackan är därför utmärkt vid något kallare väderlek. Dragkedjeförsedda öppningar under armarna tillser att man kan ventilera effektivt.

Jackan har en stor mängd genomtänkta fickor. På bröstet finns 4 fickor, varav de yttre nås även om man har skyddsväst på sig. De inre har genomgående öppning som gör att man kan nå innerfickan, dessa är avdelade med dragkedja.Uppe vid halsen finns en liten rombformat flärp som täcker ett hål som du kan dra radiokablage genom.

Du har även två fickor framtill i jackans nedre del och en förstärkt ficka baktill på rumpan, med dräneringshål. Denna ficka fanns för på fältjacka M90 och använder för extra ombyte.

Slutligen finns två innerfickor och två fickor på ärmarna.

Jackan har velcropaneler på bröstet, ärmarna samt nacken. På ryggen finns en dold ficka där du kan fästa en större panel med exempelvis texten "POLIS" eller liknande. Denna kan ligga uppfälld vid dolt uppträdande och fällas fram vid insats. Sådan panel köps separat.

I höften sida finns öppning som gör att du lätt kommer åt hölster eller kniv du har i bältet. Du kan exempelvis låta hölstret vara dolt under jackan vid infiltration och sedan öppna upp vid insats. Dessa öppningar är även sköna att öppna om du sitter ned.

Ärmsluten har velcrojustering och en elastisk mudd, som kan träs över tummen. Det är kanske inte ofta man använder tummhålet, men mudden är riktigt skön och håller ärmen på plats.

Jackan är åtdragbar i nederkant samt midja med elastiskt snöre.

Jackan har förstärkning och kraftigare Oxford-väv över axlarna, ärmar samt rumpa. Över armbågen och underarmens utsida finns en ficka där man kan lägga i extra vaddering.

Material.
3-lagerslaminat.
Ytterlager: 94% Polyester, 6% Elastane
Membaranlager: andades Polyestermembran
Innerlager: 100% Polyester (Fleece)
Vattenpelare: 8.000 mm

Förstärkningspaneler: 100% Polyester (Oxford)
Ärmmudd: 90% Polyester, 10% Elastane

Jackan är normal i storleken men extra atletiskt. Det ryms lite bredare axlar i jackan. Ärmlängden är väl tilltagen och inte minst tack vare muddarna sitter jackan bra även på långa personer (190 cm) även i storlek medium.

Pris: 949 kr

Gör ditt val här!

Lagersaldo i butikerna

Klicka här för att se lagersaldon för Göteborgsbutiken
Klicka här för att se lagersaldon för Slutarpsbutiken

Gilla produkten på Facebook

Viktig information

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktfritt vid köp över 500 kr
Fraktkostnad från 0 kr
Privpak0 kr
Posten29 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 37083

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar även att du köper

Produktfeedback

         Christer betygsatte 2018-09-14

         Jörn betygsatte 2018-08-14

         Kenneth skrev 2017-11-13 Galet skön och praktisk, klar favorit.

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning