Militärmode: Arméinspirerade kläder


army kläder I alla tider har hemvändande soldater fortsatt att använda sina militära plagg. Efter andra världskriget var soldaterna tvungna att fortsätta använda sina persedlar på grund av varubrist. Under Koreakriget däremot började modsen bära amerikanska arméparkas som en del av sin klädstil. Under Vietnamankriget formligen exploderade användandet av militära jackor som modeplagg. Modet påverkas alltid av historiska snitt och klassiker, militärmodet är inget undantag. Idag är kamouflagemönster och vintagejackor av armémodell en helt naturlig del av var man och kvinnas garderob. Klassiker såsom trenchcoaten, axelremsväskan och bomberjackan syns lika ofta på catwalken som på stan.

Röda Stjärnan erbjuder ett brett sortiment av militära kläder, både nytillverkat och vintage. Vi har ett flertal varumärken men två favoriter är Alpha Industries och Raw Vintage.

Slutligen vill vi visa hur militär utrustning passar till en alternativ klädstil. Mycket effektfulla club- eller temakläder kan skapas.

Vi på Röda Stjärnan har många favoriter bland våra arméplagg. Några av dem kan du finna nedan tillsammans med inspirationsbilder. Du kan också titta på våra fokussidor för killar och tjejer, även om många plagg är unisex.

Militärkläder för tjejer
Militärkläder för killar
Alternativa kläder