Mil-Tec US Tändstål Magnesium

Tändstål med magensiumsida för bränsle samt plån av Ferrocerium-typ som ger gnistor då den skrapas.
Du skaver av magnesium, en hög stor som ett russin ungefär, (det silvriga som utgör hela blocket) och sedan drar du med kniven mot den mörka sidan för att antända magnesiumet.

Ger en extremt varm eld/gnista som lätt antänder trä och liknande. Eftersom denna lilla eld brinner i alla fall en sekund eller så är det lätt att antända bränslet, även om det är lite fuktigt.

Fungerar oavsett om det är kallt eller blött.
Vi har testat detta eldstål tillsammans med originalet från USA tillverkat av Doan machinery. Vi har inte kunnat se någon skillnad vare sig vad gäller skrapning, tändning eller annat. Så detta eldstål får anses vara av mycket god kvalité.

Ett skrapbleck ingår. Du får låsa upp kedjan och ta bort skrapblecket. Använd den sågtandade delen för att skava bort det ljusa magnesiumet och använd sedan den platta delen för att dra upp gnistor från den mörka staven. Det är dock lättare att använda en kniv. Skrapblecket ska endast ses som nödreserv och kräver extra träning.

Det är lite skyddande lack på mörka staven och skrapblecket är målat och färgen behöver skavas av på kanten du använder. En kniv är alltid lättare att använda, men fungerar bra med skrapblecket också.

Det ska tilläggas att folk misslyckas med att använda detta med skrapblecket. Du bör föröva hemma. Är du svag i armarna eller sinnet är det bäst att använda en kniv för att få gnistor.

Eldstål kommer med ett tunt lager mörkt skyddande lack runt eldstålet. Detta skrapas bort med de första dragen då du försöker göra gnistor.

Eldstålet tål lång förvaring, men ligger de fuktigt under lång tid kan eldstålet korrodera och lämna ett vitt pulver. Ska du förvara eldstålet en längre tid, gör det torrt.

Lagerstatus just nu

Webbshop26 st
Butiken i Göteborg9 st
Butiken i Slutarp26 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 79 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktkostnad från 39 kr
Privpak39 kr
Posten49 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 23094

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar även att du köper

Produktfeedback

         Pär betygsatte 2019-07-31

         Svante skrev 2019-07-09 Fungerade inte så bra. Fick använda baksidan på en kniv för att få bra gnistor.

         Aleksandr betygsatte 2018-12-09

         Rickard betygsatte 2018-08-10

         Johnny betygsatte 2017-12-26

         Matti betygsatte 2017-02-02

         Teodor skrev 2016-09-05 Gör dig själv en tjänst och lägg en 50-lapp extra för en av de dyrare varianterna. dessa billiga är tydligen kända för att vara av ganska dålig kvalite. Som vanligt får man vad man betalar för så jag ska inte gnälla

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning