Petromax Fire Kettle 0.5l FK1

Petromax Feurkanne värmer upp vatten extremt snabbt. Detta genom att vattnet är mantlad runt eldhärden och på så sätt får stor yta för värmeväxling. På toppen där röken kommer ut kan även stödben monteras och ett kärl ställas på för att maximera nyttjandet av brännaren. Du kan alltså värma mat och vatten samtidigt. Föga förvånande tysk design.
Skorstenen ger också bättre drag till elden och med det mer syre och bättre värme.

Du fyller eldkoppen med bränsle i form av små kvistar, bark, bränsletabletter eller annat som gör det lätt att få igång en liten eld. Placera vattenkokaren över eldkoppen och tänd sedan genom ett av ventilationshålen på sidan av eldkoppen. När det börjar ta fart matar du på med mer bränsle, antingen genom ventilationshålen, eller genom att släppa ned brännbart material genom skorstenen (akta tassarna bara, det brinner där nere). Efter ett par minuter har du kokande vatten att använda till matlagning, dryck eller diskvatten. Försedd med ångvisselpipa så den piper när vattnet kokar.

Tillverkad av aluminium.
Volym 0,5 liter.
Höjd 38 cm.
Diameter 12 cm.
Vikt 615 gram.

Lagerstatus just nu

Webbshop2 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp2 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 469 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktkostnad från 39 kr
Privpak39 kr
Posten74 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 40144

Produktfeedback

         Henrik betygsatte 2019-07-12

         Levi skrev 2019-02-04 Helt perfekt! kokar vatten och lagar mat samtidigt! - den är \"dubbelväggad\" -- och kastrulll/stekpanna ställer du bara på den!

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning