Tältdel Tarp Knäppetält NVA Zeltbahn

Knäppetält från NVA, DDR:s armé. Kan knäppas ihop till ett tält eller bäras som en regntät mantel. Pinnar för tältbygge ingår ej, men egentligen är det bara att ta grenar eller fästa den mot ett träd eller liknande.
Tillverkad av tjock bomull. Bra skick, vissa har mindre lagningar men påverkar inte funktionaliteten. Dom har några år på nacken då de är från östtyskland.
Ingår gör alltså en knäppetältsdel, man kan knäppa ihop mer eller mindre hur många som helst för att skapa tält av olika storlek och typ.

Mått 175 x x175 cm, vikt 1,2 kg.

En tältdel kan användas som ett litet enmanstält, sovsäcksöverdrag eller tarp.
Två delar blir ett litet tunneltält som är öppet på sidorna och med 4 delar får du ett ryggåstält med dörrar i sidorna.
Vi knäppte ihop 6 delar till ett större tält.
Samtidiga instruktioner visar hur de knäpper ihop så många som 22 tältdelar!
Kunden Jocke knäppte ihop ett tält av 12 bitar, imponerande!

Lagerstatus just nu

Webbshop95 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp95 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 269 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktkostnad från 39 kr
Privpak39 kr
Posten74 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 36946

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar även att du köper

Produktfeedback

         Mattias skrev 2019-08-03 Fantastisk! Jag köpte tarpen för att jag skulle ut i rätt så extrema väderleksförhållanden och inte ville ta med ett tält. Jag anlände till en liten yta på ett fjäll, täljde egna tältpinnar, satte upp två tarptäcken som jag knäppt ihop, bar den tredje som en poncho. Trots att det blåste och regnade så låg jag i tryggt och bekvämt förvar, den delen jag bar på mig blir ju samtidigt som ett lätt liggunderlag (inte så att den blir mjuk ute det blir som att ligga på en pressening) så man kan lägga sig ner och vila precis vart man vill (kanske inte i för sank mark). Sen när morgonen kommer och solen lägger sig över tarpen blev det varmt rätt så snabbt (var ute i slutet av juli). Du får envisas med att få i knapparna! När du ska göra tarpen till en poncho så tar du den delen som häger från ändan (alltså när du har på dig tarpen) och knäpper fast den i knappen som är närmast mitten av tarpen. En annan fördel är att du kan rigga dessa som hängmattor. Det enda minus jag kan komma på med tarpen är att den väger en del. Men om du blir bekväm med att ha använda den som en regnjacka/vindjacka så blir detta klart försumbart. Jag la även kläder på tork på själva tarpen när den var riggad som ett tält.

         Ullakarin skrev 2019-06-10 Kommentar överflödig, man ångrar aldrig när man har sin platsch paltaka el.liknande som denna med sig!

         Joakim betygsatte 2019-03-14

         Sebastian betygsatte 2019-03-04

         Lena skrev 2018-06-17 Hänger på vädring efter som den luktade mycket. Det verkar bli bättre. I övrigt nöjd.

         Karl betygsatte 2018-01-22

         Jerker skrev 2018-01-08 (Inte köpt från RS, utan hade sen tidigare) \r\nGrym kvalitet, men i minsta laget att sova under om det regnar. Man vill också sy på öglor av gammal lastrem eller liknande, öljetter brukar alltid lossna.

         Riitta betygsatte 2017-07-31

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning