Ryggsäck kanvas och läder Original

En riktigt stilig och gedigen äldre ryggsäck tillverkad för den Rumänska Socialistrepublikens armé. De lyckades i alla fall konstruera en mycket gedigen ryggsäck tillverkat av tjocka material i en härligt snygg retro-känsla.

Den användes i alla fall från 60-talet in på tidigt 90-tal och är förvånansvärt vältillverkad med tjock kanvas och snyggt sydda och kraftiga läderdetaljer.

Den lite speciella läderbiten på locket användes för att hålla stålhjälmen på plats. Den rumänska stålhjälmen var lite udda och hade en skärm fram och ett hål bak, så man får nog hitta på ett annat ändamål för spännena på topplocket om man inte har just en rumänsk stålhjälm.

Som så många andra ryggsäckar från mitten av 1900-talet är bärremmarna även gjorda för att hålla upp patronfickorna som satt i bältet. Därför har bärremmarna en extra rem med krok. Du kan fästa dessa krokar i bältet, eller skära av dessa remmar (skär av rätt remmar!). Remmen med ögla fästs i kroken på undersidan och ryggsäcken fungerar då som en vanlig ryggsäck. Tryck gärna ihop kroken lite så remmarna sitter ordentligt.

På ena sidan fins en ficka med rem ovanför, passar perfekt för en butelj eller termos (dock passar inte 1L Nalgene, 1L Tritan eller Schweizska M71-flaskan. Max diameter ca 8 cm.). På båda sidorna finns hällor för remmar, antagligen bars filt och tältduk över ryggsäcken. En D-ring vid nacken användes troligen för att fixera filten.

Mått: Ryggsäcken är något päronformad och är ca 40 cm bred i botten och 30 cm vid öppningen. Djupet är 20 cm och höjden 43 cm. Volymen beräknas till ca 30 liter

Denna ryggsäck avser begagnad ryggsäck; skicket är i bra och fullt funktionsdugligt (inga saknade, trasiga remmar, eventuella revor lagade osv.). Soldatens namn, vissa lagningar och vanligt slitage förekommer. Viktigt att du smörjer in remmarna innan användning.
Tillverkade kring 1970, även om stämplarna är lite svåra att läsa.

Bilderna visar exempel.
Tänk på att de legat i förråd länge. Vädring, insmörjning och handtvätt rekommenderas. På grund av det tjocka materialet sitter den aromatiska förrådsdoften ganska djupt och det behövs flera tvättar och mycket vädring om man vill att den ska dofta gott.

Lagerstatus just nu

Webbshop49 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp51 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 399 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktkostnad från 39 kr
Privpak39 kr
Posten79 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 41684

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar även att du köper

Produktfeedback

         Emil skrev 2020-02-06 Mycket snygg ryggsäck, välgjort och slitstark. Se till att fetta in lädret rejält innan användning.

         Markus betygsatte 2019-12-11

         Gustav betygsatte 2019-12-01

         Per betygsatte 2019-10-14

         Frode betygsatte 2019-10-04

         Viron skrev 2019-10-03 Hello from Alabama, USA. Great buy! The canvas was in excellent condition, the leather was old and dry, but was quick to revitalize. I love these old products.

         Sebastian skrev 2019-08-16 Super ryggsäck! Snygg och praktisk, enda kritiken jag har är att remmarna sitter fast med krok i botten av väskan och dessa lossnar ganska ofta. Annars toppen!

         Oscar betygsatte 2019-08-09

         Sebastian skrev 2019-08-08 Supersnygg, super praktisk och jättebra kvalité!

         Per skrev 2019-07-23 råcool ryggsäck, men som sagt - smörj in lädret ordentligt.

         Leif skrev 2019-07-22 Fin!

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning