Svenska Svenska flaggan

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping
Norsk - NOK

Svenska flaggan Du är på vår svenska sida Läs mer här

Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Ryggsäck kanvas och läder Original

399 kr

Antal
Varan har nu lagts i din kundkorg.

Varför handla hos oss?

Vi erbjuder fri frakt över 600 kr
Produkten finns på vårt svenska lager för omgående leverans. Aktuellt lagersaldo: 10 st
Snabb leverans 1-2 dagar med Postnord och Schenker
Fri retur med fraktsedel om du skulle ångra ditt köp
På nätet sedan 2002: 460.000+ beställningar och 165.000+ kunder
Nöjda kunder ★★★★★ med 4.9 av 5 möjliga på Prisjakt

Produktbeskrivning

En riktigt stilig och gedigen äldre ryggsäck tillverkad för den Rumänska Socialistrepublikens armé. De lyckades i alla fall konstruera en mycket gedigen ryggsäck tillverkat av tjocka material i en härligt snygg retro-känsla.

Den användes i alla fall från 60-talet in på tidigt 90-tal och är förvånansvärt vältillverkad med tjock kanvas och snyggt sydda och kraftiga läderdetaljer.

Den lite speciella läderbiten på locket användes för att hålla stålhjälmen på plats. Den rumänska stålhjälmen var lite udda och hade en skärm fram och ett hål bak, så man får nog hitta på ett annat ändamål för spännena på topplocket om man inte har just en rumänsk stålhjälm.

Som så många andra ryggsäckar från mitten av 1900-talet är bärremmarna även gjorda för att hålla upp patronfickorna som satt i bältet. Därför har bärremmarna en extra rem med krok. Du kan fästa dessa krokar i bältet, eller skära av dessa remmar (skär av rätt remmar!). Remmen med ögla fästs i kroken på undersidan och ryggsäcken fungerar då som en vanlig ryggsäck. Tryck gärna ihop kroken lite så remmarna sitter ordentligt.

På ena sidan finns en ficka med rem ovanför, passar perfekt för en butelj eller termos (dock passar inte 1L Nalgene, 1L Tritan eller Schweizska M71-flaskan. Max diameter ca 8 cm.). På båda sidorna finns hällor för remmar, antagligen bars filt och tältduk över ryggsäcken. En D-ring vid nacken användes troligen för att fixera filten.

Mått: Ryggsäcken är något päronformad och är ca 40 cm bred i botten och 30 cm vid öppningen. Djupet är 20 cm och höjden 43 cm. Volymen beräknas till ca 30 liter

Denna ryggsäck avser begagnad ryggsäck; skicket är i bra och fullt funktionsdugligt (inga saknade, trasiga remmar, eventuella revor lagade osv.). Soldatens namn, vissa lagningar och vanligt slitage förekommer. Viktigt att du smörjer in remmarna innan användning.
Tillverkade kring 1970, även om stämplarna är lite svåra att läsa.

Bilderna visar exempel.
Tänk på att de legat i förråd länge. Vädring, insmörjning och handtvätt rekommenderas. På grund av det tjocka materialet sitter den aromatiska förrådsdoften ganska djupt och det behövs flera tvättar och mycket vädring om man vill att den ska dofta gott.
Frågor och svar (0)
Det finns inga frågor och svar för den här produkten just nu.
Klicka här om du vill du ställa en fråga

Vi rekommenderar

Det finns inga fler produkter att visa

Produktbetyg

Det finns inga produktbetyg för den här produkten.

Skriv eget betyg
Filter: Visa alla
Inga produktbetyg hittades.
Lägg i korg
Chatta med oss