Coghlans Eldstål Magnesium

Tändstål med magensiumsida för bränsle samt plån av Ferrocerium-typ som ger gnistor då den skrapas.
Du skaver av magnesium, en hög stor som ett russin ungefär, (det silvriga som utgör hela blocket) och sedan drar du med kniven mot den mörka sidan för att antända magnesiumet.

Ger en extremt varm eld/gnista som lätt antänder trä och liknande. Eftersom denna lilla eld brinner i alla fall en sekund eller så är det lätt att antända bränslet, även om det är lite fuktigt.

Fungerar oavsett om det är kallt eller blött.

Ett skrapbleck ingår. Du får låsa upp kedjan och ta bort skrapblecket. Använd den sågtandade delen för att skava bort det ljusa magnesiumet och använd sedan den platta delen för att dra upp gnistor från den mörka staven. Det är dock lättare att använda en kniv. Skrapblecket ska endast ses som nödreserv och kräver extra träning.

Det är lite skyddande lack på mörka staven och skrapblecket är målat och färgen behöver skavas av på kanten du använder. En kniv är alltid lättare att använda, men fungerar bra med skrapblecket också.

Det ska tilläggas att folk misslyckas med att använda detta med skrapblecket. Du bör föröva hemma. Är du svag i armarna eller sinnet är det bäst att använda en kniv för att få gnistor.

Eldstål kommer med ett tunt lager mörkt skyddande lack runt eldstålet. Detta skrapas bort med de första dragen då du försöker göra gnistor.

Eldstålet tål lång förvaring, men ligger de fuktigt under lång tid kan eldstålet korrodera och lämna ett vitt pulver. Ska du förvara eldstålet en längre tid, gör det torrt.

Lagerstatus just nu

Webbshop7 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp8 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 149 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktkostnad från 39 kr
Privpak39 kr
Posten49 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 31320

Produktfeedback

         Kjell betygsatte 2018-11-16

         Benny betygsatte 2018-10-10

         Nicklas betygsatte 2018-06-25

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning