Prepping

Grundläggande guider om prepping

Prepping handlar om att vara förberedd på olycka eller kris. Det kan handla om din eller din familjs säkerhet. Ett första mål kan vara att klara sig 72 timmar om man får plötsligt bortfall av el, vatten eller samhällsfunktioner. För många preppers kan det handla om underhållssäkerhet under betydligt längre perioder, kanske att vara helt självförsörjande.
För dig som är ny i ämnet eller vill få koll på grunderna kan vi rekommendera våra 3 grundguider nedan: EDC, Go Bag och BOB.
Längre ned finner du mer fördjupade ämnen där du bland annat kan läsa om hur du gör din krislåda.

 • every day carry EDC

  Guide: EDC Every Day carry
  Alltid med dig, alltid på dig. Vardagspreparismen börjar med ditt EDC. Detta bär du i byxfickan, skolryggsäcken, portföljen eller handväskan.

 • Guide:Go bag

  Guide: Go Bag
  I din Go Bag har du sådant du behöver för att klara dig 12 timmar. Behöver du snabbt springa ut i skogen och leta efter försvunnen person? Stannar bilen och du behöver gå hem?

 • Guide: BOB bug out bag

  Guide: Bug Out Bag
  Din BOB innehåller det du behöver för att klara dig 72 timmar utanför ditt hem, kanske för att fly från stan ut till landet. Utgå från din Go Bag och komplettera med det du behöver.

 • Fördjupade ämnen

  Vi förespråkar en grund byggd på EDC, Go Bag och BOB. Det är en ganska väl uppbyggd grund som bygger på en förmåga att klara sig självständigt även utanför hemmets väggar och möjliggör förflyttning under 72 timmar.
  Men det finna andra scenarion och tillvägagångssätt, vi kommer att skriva om dem nedan.

  • Krislåda 72 timmar

   Guide: Krislåda för 72 timmar
   Det är var svensk medborgares plikt att klara 72 timmar i hemmet utan el, vatten och samhällsfunktioner. Myndigheten MSB rekommenderar alla att ha en krislåda i hemmet.